Afbeelding 7

Hanz Mirck

Hanz Mirck, opgegroeid in Zutphen en daar nog steeds bijna dagelijks aanwezig in verband met zijn werk als boekhandelaar, won diverse prijzen voor zijn proza, poëzie en columns. Mirck debuteerde in 2002 met de dichtbundel ‘Het geluk weet niets van mij’. In 2005 verscheen zijn roman ‘Het godsgeschenk’ en in 2006 een tweede dichtbundel ‘Wegsleepregeling van kracht’.

Hanz Mirck werkt als vaste medewerker van literaire tijdschriften en als interviewer, literair organisator en songtekstschrijver. Hij gaf honderden optredens. Ook in Zutphen is Mirck al vele jaren actief als organisator van culturele en literaire evenementen, waar hij ook zelf regelmatig is te zien en te beluisteren. Zijn werk is verschenen in literaire tijdschriften, kranten en diverse bloemlezingen. Hij oogstte vele lovende kritieken.

Met Ingmar Heytze werd Hanz Mirck tweede in de Dichter des vaderlands ad interim verkiezing. Samen met Heytze schreef hij wekelijks een actualiteitsgedicht voor VPRO’s De Ochtenden. Regelmatig is Mirck te gast in VPRO’s radioshow De Avonden.

Hanz Mirck in zijn sollicitatie als stadsdichter: “Juist op het snijpunt van cultureel en maatschappelijk belang zou ik als stadsdichter willen werken: gedichten proberen te schrijven die ook literair van betekenis zijn, zodat de gedichten de waan van de dag overstijgen en hun bestaansrecht aan de actualiteit ontlenen.”