31 januari 2013

2013-2015
TIM PARDIJS nieuwe stadsdichter

Tim Pardijs (1978) is de nieuwe Zutphense stadsdichter voor de periode 2013-2015. Dit maakte juryvoorzitter Arnold Gerritsen, donderdag 31 januari,  bekend nadat hij 4 passages uit het juryrapport voorlas, die elk betrekking hadden op één van de 4 genomineerden: Arno Bohlmeijer, P.B. Kempe, Niek Hietbrink en Tim Pardijs.

De aankondiging was het hoogtepunt van een feestelijke en poëtische avond in een toepasselijk decor, namelijk die van de Buitensociëteit. Eugène Ligtvoet presenteerde er een gevarieerd programma met bijdragen van  Vincent Bijlo, het Collegium Vocale en Eva Gerlach.

Tijdens het laatste half uur van het programma steeg de spanning geleidelijk tot een hoogtepunt. Na het afscheid  en een afscheidsoptreden van Eke Mannink, was er het eerste publieke optreden van de nieuwe stadsdichter, Tim Pardijs.
Hij introduceerde zichzelf geheel in eigen stijl, en droeg vervolgens 2 gedichten voor met betrekking tot  Zutphen/Warnsveld.

Na afloop was het publiek in de gelegenheid om Tim Pardijs te feliciteren en signeerde Eke Mannink haar dichtbundel Stem van de stad;
De bundel – fraai geïllustreerd met foto’s van de dichter zelf – is in Zutphen te koop bij boekhandel van Someren & ten Bosch, Boek en Buro en Boek&Co  in Warsveld en kost € 7,00.  Het boek is eveneens in diverse boekhandels in omliggende plaatsen als Brummen en Lochem, verkrijgbaar.

Het  bestuur van de Stichting Dichter bij Zutphen wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de avond heel hartelijk danken, want deze avond heeft laten zien dat de stad Zutphen een stad is van mensen met hart voor poëzie.