30 januari 2009

Dichtbundel ‘Met Andere Ogen’ bundelt alle stadsgedichten van Zutphen

De dichtbundel ‘Met Andere Ogen’ bevat de complete cyclus van dertig stadsgedichten die Hanz Mirck in de afgelopen twee jaar schreef. Beginnend bij ‘Stadsdichter’ en eindigend bij ‘Wisseling van de wacht’ passeerden tal van onderwerpen zijn pen. Van Koninginnedag tot Dodenherdenking. Van zusterflat tot IJsselsprong. Van bokbierdag tot eenzame uitvaart. De gedichten vormen een eenheid die het waard is gelezen en herlezen te worden.

Ook de allereerste gedichten van de nieuwe stadsdichter Ton Luijten staan in de bundel: de gedichten die hij inleverde bij de jury en die hem de titel stadsdichter van Zutphen opleverden.

Daarnaast bevat de bundel een selectie van de gedichten die ‘gewone’ burgers maakten in de workshops van Dichter bij Zutphen. Kinderen en volwassenen geven een veelzijdig en soms ontroerend beeld van hun leven in Zutphen en Warnsveld.

Met Andere Ogen is een mooi uitvoerde bundel met foto’s van Erik Besaris en een omslag van graffiti- kunstenaars Jees en Daan.
De bundel is voor €8,- te koop in de Zutphense boekhandels Van Someren en Ten Bosch, Hautvast en Boek & Buro Van den Brink.