2 september 2008

Singer-Songwriter Contest in Call of Fame

Iedere inwoner van Zutphen of Warnsveld die een instrument speelt en daarbij zingt, kan meedoen aan de singer-songwritercontest in Call of Fame. Als deelnemer aan de contest schrijf je een Nederlandstalig lied met als thema ‘Met Andere Ogen’. Met dat lied treed je op tijdens de singer-songwriterwedstrijd in de Call of Fame op 4 oktober. De jury voor de contest bestaat uit stadsdichter Hanz Mirck, cabaretière Mirjam Smitt en dichter/muzikant Wibo Kosters.

Call of Fame organiseert de contest in samenwerking met Stichting Dichter bij Zutphen. De maker van het winnende lied krijgt als prijs een optreden op de manifestatie ter ere van de verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Zutphen op donderdagavond 29 januari 2009. Het winnende lied wordt ook opgenomen in de dichtbundel ‘Met Andere Ogen’, samen met alle stadsgedichten die Hanz Mirck de afgelopen twee jaar over Zutphen heeft geschreven.

Zijn er nog grenzen tussen poëzie en muziek? Bob Dylan krijgt eredoctoraten in de literatuur, Huub van de Lubbe doet poëzie met Concordia, steeds meer dichters nemen een muzikant mee naar hun optredens. Slam-dichters laten steeds meer ritmische  gedichten horen, muzikanten doen ‘spoken word’. Misschien blijkt wel dat muziek maken en dichten uiteindelijk een en hetzelfde is.

De wedstrijd begint op 4 oktober om 20.30u in de Call of Fame aan de Estlandsestraat 2 in Zutphen. Toeschouwers zijn van harte welkom. Deelname en bijwonen van de contest is gratis.

De sluitingsdatum voor deelname aan de contest is 21 september. Voor aanmelding kun je mailen naar: info@dichterbijzutphen.nl.