18 september 2008

Haikoe-workshop voor kinderen in bibliotheek

Ieder kind dat tussen 10 en 12 jaar oud is, kan meedoen aan de haikoe-workshop die Stichting Dichter bij Zutphen organiseert in samenwerking met de bibliotheek.

Een haikoe is een kort van oorsprong Japans gedicht van ongeveer 17 lettergrepen.
Zelf zo’n piepklein gedichtje schrijven dat veel vertelt….? Dat kan!
In de workshop leren kinderen hoe een haikoe er uitziet. Daarna gaat ieder zelf aan de slag.
Elk kind kiest een eigen onderwerp en maakt hier een haikoe over. Een echt gedicht dat door anderen gezien en gelezen mag worden.

Enkele van de mooiste gedichtjes worden uitgekozen voor de dichtbundel ‘Met Andere Ogen’, waarin alle stadsgedichten worden opgenomen die stadsdichter Hanz Mirck over Zutphen heeft gemaakt. De dichtbundel ‘Met Andere Ogen’ wordt gepresenteerd op donderdagavond 29 januari 2009 tijdens een manifestatie waarop de nieuwe stadsdichter van Zutphen wordt benoemd.

De haikoe-workshop wordt gehouden in bibliotheek Zutphen aan het Broederenkerkplein op vrijdagmiddag 3 oktober van vier uur tot half zes. In de workshop worden de kinderen begeleid door René Hombergen, die helpt om een gedichtje te schrijven met als thema ‘Met Andere Ogen’.
Om te vieren dat de bibliotheek dit jaar honderd jaar bestaat, is deelname aan de workshop gratis. Aanmelden kan bij de bibliotheek, telefoon 0575-512926.