16 december 2008

Shortlist stadsdichter bekend

Twee jaar na zijn aantreden eindigt het succesvolle stadsdichterschap van Hanz Mirck.
Op 29 januari wordt hij opgevolgd door de tweede stadsdichter van Zutphen. Wie gaat dat worden?

De jury die door Stichting Dichterbij Zutphen is ingesteld, heeft inmiddels haar keuze gemaakt. Er is een shortlist van kandidaten opgesteld, van wie er één de nieuwe stadsdichter zal worden. Op de shortlist staan de volgende vijf Zutphense en Warnsveldse dichters:
Greetje Scholten
Jan Sitvast
Andy Kockelkoren
Ton Luijten
Eric van Grootel

Tijdens de dichtmanifestatie Met Andere Ogen op donderdagavond 29 januari zal burgemeester Gerritsen bekendmaken wie van deze vijf mensen de nieuwe stadsdichter van Zutphen wordt voor het jaar 2009 en 2010.

De manifestatie Met Andere Ogen belooft een sprankelende en spannende avond te worden. Optredens van scheidend stadsdichter Hanz Mirck en de officiële benoeming nieuwe stadsdichter worden afgewisseld met poëzie en muziek van binnen en buiten Zutphen. Onder andere treedt op muzikant en dichter Erik Harteveld, tot voor kort stadsdichter van Assen. Ook de Utrechtse slam-dichteres Pauline Pisa staat garant voor een verrassend optreden.

De jury van Dichterbij Zutphen heeft onder voorzitterschap van burgemeester Gerritsen het werk beoordeeld van elf kandidaten, die zich als potentiële stadsdichter hebben gemeld. De andere juryleden zijn Eric Klop, Heleen Buijs, Mirjam Smitt en Hanz Mirck.

De manifestatie Met Andere Ogen wordt gehouden in bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Kaarten voor de manifestatie, die begint om 19.30 uur, zijn te verkrijgen voor €5,00 (tot 14 jaar €2,50) aan de balie van de bibliotheek. Telefonisch reserveren kan via telefoonnummer 0575-512926.