1 november 2010

JURY KIEST NIEUWE STADSDICHTER ZUTPHEN 

 

In de aanloop naar de verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Zutphen op 27 januari 2011 is de Stichting Dichter bij Zutphen achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor dit evenement.

Zo is inmiddels bekend wie er in de jury zitting nemen. Deze mag wederom vakkundig genoemd worden, gezien de klinkende namen van de leden. De jury zal bestaan uit de huidige stadsdichter TonLuijten, verder verslaggever van de Stentor en zelf ook dichter Sander Grootendorst, zangeres/presentatrice Marlies Claasen, voorzitter van de Warnsveldse dorpsraad en Neerlandica Heleen Buijs. De voorzitter van de jury is niemand minder dan de burgemeester van Zutphen, Arnold Gerritsen.
De jury zit te popelen om de ingezonden gedichten van verse kandidaten voor het stadsdichterschap te lezen, te proeven en beoordelen en hoopt op een keur aan inzendingen.

Tot 15 november kunnen stadsdichters in spé zich nog aanmelden bij de Graafschapbibliotheek aan het Broederenkerkplein in Zutphen. Meer informatie over het reglement is te vinden op www.dichterbijzutphen.nl .