Manifestatie 31 jan 2013

Presentatie nieuwe stadsdichter Zutphen

Op donderdag 31 januari zal er een einde komende aan de spanning: de nieuwe stadsdichter 2013-2014 wordt tijdens een manifestatie bekend gemaakt.

Om 20.00 uur start  in de Buitensociëteit een gevarieerd programma, met als hoogtepunt de wisseling van de wacht. De huidige stadsdichter Eke Mannink zal haar taak overdragen aan één van de 4 genomineerden. Dit zijn, in alfabetische volgorde:  Arno Bohlmeijer; Niek Hietbrink;  P.B. Kempe en Tim Pardijs.

De voorzitter van de jury, burgemeester Arnold Gerritsen, zal aan het einde van de avond het juryrapport voorlezen wat resulteert in de aankondiging van de winnende deelnemer.

Daaraan voorafgaand kan het publiek genieten van diverse optredens. De avond die gepresenteerd wordt door Eugène Ligtvoet, gaat vanzelfsprekend van start met een openingsgedicht van Eke Mannink.

Vervolgens zullen Vincent Bijlo, het Collegium Vocale en Eva Gerlach hun bijdrage leveren.

Vincent Bijlo laat zich kennen als een veelzijdig talent. Hij is niet alleen cabaretier en muzikant, maar ook columnist en  schrijver. In december trad hij twee keer op met zijn oudjaarsconference de Stemmenteller.
Met het Collegium Vocale heeft de huidige stadsdichteres een speciale band. In het afgelopen jaar 2012 heeft het CV namelijk 4 teksten uit het zogenaamde ‘Zutphens Liedboek’ (in 1537 in Zutphen uitgegeven verzameling van middeleeuwse wereldlijke liedteksten) laten hertalen door o.a. Eke Mannink. Uit die samenwerking komt dit optreden voort.

Eva Gerlach (Amsterdam, 1948) ontving in 2000 de P.C. Hooftprijs voor poëzie. Op deze avond – die   mede in het teken staat van ‘Gedichtendag 2013’ – leest zij gedichten voor uit eigen werk.

Het laatste half uur van het programma wordt ingevuld met het officiële gedeelte: een afscheidsoptreden van Eke Mannink en het eerste publieke optreden van de nieuwe stadsdichter.

Na afloop is er de mogelijkheid om de dichtbundel Stem van de stad, die Eke samenstelde, te kopen à € 7,00.

Kaartjes voor deze manifestatie kosten  € 8,00 en zijn reeds te bestellen via de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl

Deze avond komt mede tot stand dankzij diverse sponsors en de Graafschap Bibliotheek.