Activiteiten

Stichting Dichter bij Zutphen organiseert de komende tijd de volgende activiteiten:

 

elke dinsdagavond bij BF-M: Lokaliteit om ca. 19.45 uur
elke week een eigen rubriek in huis-aan-huiskrant Contact
Presentatierondes
  • De eerste presentatieronde vindt plaats op zondag 9 september aanstaande in de Bibliotheek Zutphen.
    De zes genomineerden treden op tussen 14.00 – 15.00 uur, als onderdeel van een groter programma dat in het kader van Monumentenweekend door de Bibliotheek wordt georganiseerd en gratis toegankelijk is.
    Om 14.00 uur presenteert directeur Gerard Huis in ’t Veld dit speciale poëzieonderdeel. Iedere kandidaat introduceert zichzelf en draagt twee gedichten voor. Een van de gedichten dient speciaal gemaakt te zijn voor het Open Monumentenweekend, dat dit jaar ‘In Europa’ als thema heeft.
  • Zondag 4 november, om 15.00 uur aanstaande volgt de tweede presentatieronde – High Tea & Poetry -  bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren in het kader van de tentoonstelling ‘Zutphense Uitblinkers’.

De jury, bestaande uit burgemeester Annemieke Vermeulen (voorzitter van de jury) , de huidige stadsdichter Mas Papo, Myrthe Andriessen (docent), Hans Heesen (directeur Luxor) en Peter Jan Vermeij (tekstschrijver), beoordelen de gedichten en vooral ook de uitvoering en presentatie. Op basis van de twee presentaties formuleren zij de voordracht voor de nieuw te benoemen stadsdichter.

 

Bij Archief kunt u eerdere activiteiten van de stichting bekijken.